“Çocuğumuzun Kardeş Kıskançlığını En Az Sıkıntıyla Atlatılabilmesi İçin Neler Yapabiliriz?”
“Kardeş Kıskançlığı, çocuklarda sıkça karşılaşılan ve ebeveynlerin çoğu zaman çaresiz kaldığı bir kıskançlık türüdür. Kardeş kıskançlığının yönetiminde anne-babanın liderliği çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki kıskançlık; insanın en çok gizlediği, utandığı duygulardan biri olsa da doğal bir duygudur…”
Prof. Dr. Nevzat Tarhan
Kıskançlık; bizim doğuştan getirdiğimiz öfke, sevgi, utanma ve korku gibi doğal, olumlu ve gerekli bir duygudur. Fakat yanlış yaklaşımlarla tetiklendiğinde, kıskanan çocuğumuzun hem kendisine hem de kıskandığı kardeşine zarar verecek boyuta ulaşma riski taşır. Kıskançlık her yaştaki ve ailedeki her çocukta görülse de daha çok yeni bir kardeş geldiğinde ve ilk çocukta ortaya çıkar. Çocukların mizaçlarına, önceki duygu durumlarına ve ebeveynlerin yaklaşımlarına göre her çocukta farklı dozlarda seyredebilir. Kıskanan çocuğumuzu anlar ve doğru davranırsak, kıskançlık normal sınırlarda seyreder ve giderek yerini daha sağlıklı duygulara bırakır.
Uzman Aile Danışmanı Yazar Saliha Erdim tarafından kaleme alınan bu kitap, okuyucusuna hemen hemen her ailede yaşanan kardeş kıskançlığının kolaylıkla aşılabilmesi için önemli tavsiyelerde bulunuyor.

1956 Samsun, Havza doğumlu. İlkokulu Vezirköprü’de, ortaokulu Çorum Sağlık Okulu’nda, liseyi Zeynep Kâmil Sağlık Meslek Lisesi’nde okudu. Hacettepe Yüksek Hemşirelik Okulu’nu terör nedeniyle, Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümünü “kıyafet engeli” sebebiyle yarıda bıraktı. Uluslararası Newport Üniversitesi’nin Davranış Bilimleri Bölümü’nü bitirdi ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.
Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği (KDTD)’nin süre ve içerik olarak Avrupa Davranış ve Kognitif Terapiler Birliği (European Association for Behavioural and Cognitive Therapies-EABCT) standartlarına uygun olarak düzenlediği teorik ve uygulamalı ‘Kognitif ve Davranış Terapileri Eğitimi’ni 2012 yılında başarıyla tamamlayarak, ‘Kognitif ve Davranış Terapisti’ unvanını almaya hak kazandı.
Çeşitli vakıflarda, derneklerde ve sosyal organizasyonlarda “çocuk ve aile” üzerine konferanslar, seminerler verdi. Bir eğitim derneği tarafından "Yılın Annesi" seçildi. "Aile İçi İletişim" programı ile Medya Etik Ödülü aldı. Yeryüzü Eğitim Danışmanlık firmasının kurucu ortağı oldu ve profesyonel eğitimci-danışman kimliği ile hizmetlerine devam ediyor.
“Hanımefendi” ve "Aile Okulu" isimli radyo ve TV programlarını eşi ile ve münferiden hazırlayıp sundu. Mektup, Ferzan, Beyan, Yenidünya, Hanımefendi ve başka dergilerde çocuk ve aile konularıyla ilgili yazılar yazdı, Hanımefendi dergisinin başyazarlığını ve editörlüğünü yaptı. Ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli panellerde ve sempozyumlarda tebliğler sundu. Yazılarından bir kısmını kitaba dönüştürülerek önce Sıradan Konulara Sıradışı Yaklaşımlar adıyla, daha sonra aynı kitap ilâveleriyle birlikte Hayat Filminden Kurtarıcı Kareler adıyla iki kitap olarak yayınlandı.
Hâlen, aile eğitimi ve danışmanlığı hizmetlerine, yurt içinde ve yurt dışında alanıyla ilgili konferanslara, seminerlere; Moral FM’de eşiyle birlikte “Aile Okulu” programlarına devam ediyor. Aynı zamanda Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi olan yazar, evli ve 6 çocuk annesidir.