Çocuk eğitimi günümüz ailesinin karşılaştığı en büyük problemlerden birisi. Anne-babalar bu problemi aşmak için çeşitli yayınları takip etmekte, pedagoglarla görüşmekte, psikologların kapılarını aşındırmakta.
Oysa ki pedagog ve psikologların olmadığı, konuyla ilgili yayınların yapılmadığı Osmanlı tarihi, her şeyde olduğu gibi çocuk eğitiminde de mükemmel örneklerle doludur. Osmanlı toplumu tarihe yön veren başta padişahlar olmak üzere, âlimler, paşalar, mimarlar, sanatkârlar, müzisyenler, bilginler ve nice kahramanlar yetiştirmiştir.
Batılı birçok araştırmacı ve seyyah, Osmanlı toplumu ve ailesinden büyük bir hayranlıkla bahsetmekte ve kendi toplumlarına örnek bir yapı olarak sunmaktadır. Bir zamanlar Batılıların övgü ve hayranlıkla bahsettiği bu aile yapısını bugün yeniden keşfetmemiz gerekmektedir.
Yavuz Bahadıroğlu, “Osmanlı’da Çocuk Eğitimi” kitabında şu ana kadar ele alınmamış bir konuyu irdelemekte ve Batı toplumunun örnek aldığı atalarımızın insan yetiştirme metotlarının önemli noktalarını dikkatinize sunmaktadır.
Çocuk eğitimi günümüz ailesinin karşılaştığı en büyük problemlerden birisi. Anne-babalar bu problemi aşmak için çeşitli yayınları takip etmekte, pedagoglarla görüşmekte, psikologların kapılarını aşındırmakta.Oysa ki pedagog ve psikologların olmadığı, konuyla ilgili yayınların yapılmadığı Osmanlı tarihi, her şeyde olduğu gibi çocuk eğitiminde de mükemmel örneklerle doludur. Osmanlı toplumu tarihe yön veren başta padişahlar olmak üzere, âlimler, paşalar, mimarlar, sanatkârlar, müzisyenler, bilginler ve nice kahramanlar yetiştirmiştir.Batılı birçok araştırmacı ve seyyah, Osmanlı toplumu ve ailesinden büyük bir hayranlıkla bahsetmekte ve kendi toplumlarına örnek bir yapı olarak sunmaktadır. Bir zamanlar Batılıların övgü ve hayranlıkla bahsettiği bu aile yapısını bugün yeniden keşfetmemiz gerekmektedir.Yavuz Bahadıroğlu, “Osmanlı’da Çocuk Eğitimi” kitabında şu ana kadar ele alınmamış bir konuyu irdelemekte ve Batı toplumunun örnek aldığı atalarımızın insan yetiştirme metotlarının önemli noktalarını dikkatinize sunmaktadır.
1945 yılı başında Rize ilinin Pazar kazasına bağlı Hisar köyünde dünyaya geldi. 1971`de İstanbul`da gazeteciliğe başladı. Muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fırka yazarlığı yaptı. Gazete, dergi ve şirket yöneticisi olarak çalıştı. Gazeteciliğini muhabir ve röportajcı olarak sürdürürken, Niyazi Birinci adıyla çocuklara yönelik eserler üretti. Yüzlerce çocuk romanı, hik3aye yayınladı. Asıl çıkışını tarihi romanlarıyla yaptı. İlk romanı Sunguroğlu ve ardından yazdığı Buhara Yanıyor, ülkenin en çok satan romanlarından oldu. Genelde Osmanlı`nın çeşitli dönemlerini ele alan otuzu aşkın roman yazdı. Hâlen ulusal yayın yapan Moral Fm radyosunda günlük yorumlar yapıyor ve bir günlük gazetede köşe yazarlığını sürdürüyor.
Yazar, evli ve üç çocuk babasıdır.