Mısır tıbbına göre, hayatın esası solunumdu. Hayat, bir rüzgârdan ibaretti. İnsanı yaşatan, sıcaklığı gideren kuzeyin temiz, serin, şifalı havasıydı rüzgâr. Bu hava, kulak ve burün yoluyla baştaki yirmi iki damara girer, kalbi çalıştırarak bedeni hareket ettirirdi. Soluk kesilince ölüm meydana gelirdi.
Bu kitap, Orta Çağ biliminin önde gelen temsilcilerinden biri olan İbn Sina'nın El-Kânûn fi't-Tibb adlı eserindeki akciğer hastalıklarına dair öneri ve formülleri kaynak alarak hazırlanmıştır. Akciğer hastalıklarında tavsiye edilen bitkiler, farklı kullanım metotlarıyla anlatılmıştır.
İbn Sina, mikroskop henüz keşfedilmeden mikropların canlı olduğunu düşündü. Hastalıkları bulaşıcı ve bulaşıcı olmayanlar olarak ikiye ayırdı. Avrupalılar, anesteziyi İbn Sina'nın yöntemle- rinden öğrendi. İbn Sinâ, bin yıl önce dönemin en iyi tekniklerini kullanarak göz ameliyatı yaptı, tıbbın kurallarını dünyaya öğretti.
Yaradan tarafından insanın hizmetine sunulan bitkiler hem besin hem de ilaç özelliği taşır. Bu nedenle doğayı ve bitkileri korumak hepimizin görevidir. Bitkileri kullanırken 16. yüzyılın ünlü eczacı hekimi Paracelsus'un şu sözlerini aklımızdan çıkarmamalıyız: "Şifa ile zehri ayıran, dozudur."
1996 yılında Bezmiâlem Valide Sultan Sağlık Koleji’nden mezun olduktan sonra çeşitli hastanelerde görev aldı. Yara bakım, geriatri ve yoğun bakım alanlarında çalıştı. İBB Kayışdağı Darülaceze Tesisleri’nde bazı yarası olan hastaların doğru beslenme ile iyileşmeleri üzerine çalışmalarını sürdürdü. Tecrübelerini Yara Bakım Konferansı’nda sundu. 2001 yılında merhume Aidin Salih ile tanıştı ve önce öğrencisi sonra da asistanı oldu.
2007 yılında Almanya’da Geriatri Bakımı ve Usta Eğitici Eğitimi programını tamamladı. 2011 yılında İngiltere’de Kupa Terapi Eğitimi aldı. Kupa Terapisi Uygulamalarının Ağrı Üzerinde Etkisi ve Derin Ven Trombozu Gelişen Hastada Kupa Terapisi konulu iki çalışması yayımlandı. Güney Kore’nin başkenti Seul’de Jaseng Hospital of Oriental Medicine davetlisi olarak “Türkiye’deki Geleneksel Tedavi Uygulamaları” konulu seminer verdi. Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai’de “Kupa Terapisi Uygulamaları” başlıklı sunum düzenledi. Türkiye’nin pek çok il ve ilçesinde doğal yaşam konulu seminerler verdi.
Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapan yazarın konuk olarak katıldığı pek çok televizyon programı bulunmaktadır. Seminerlerinde ve konuk olduğu programlarda, “Bedeninizi tanıdığınızda hasta olmanın mucize olduğunu görürsünüz” ana fikri üzerinden verdiği reçeteler ve tariflerle koruyucu tıbbın önemini vurgulamaktadır.
Sağlık Kurumları İşletmeciliği üzerine eğitim almaya devam eden Karpuzcu’nun Öteki Sağlık, Kupa Terapi ve Doktorunuzu Yiyin adlı yayınlanmış kitapları bulunmaktadır.