Dünya emperyalizminin vahşi oyuncularını, tam 33 yıl siyaset masasında kukla misali gayet maharetle oynattı Sultan Abdülhamid. O günlerde bileğini büküp, emelleri için kullanamayan iç ve dış muhalefet, “Kızıl Sultan” diye yaftalamıştı onu. Uzunca bir zaman biz de inandık bu yalana! Ancak “keser döndü sap döndü” hesabı; belgeler ortaya çıkınca uyandık.
Ve şimdi;
İçimizdekiler, Yalnız Hünkâr II. Abdülhamid’e “Ulu Hakan” diye iltifat edip hatta ona “Velilik” mertebesini münasip görürken, yabancılar; İngiliz Kraliçesi Victoria ve Alman Kayzer’in onun hakkındaki görüşlerine ulaşınca, hakikati görüp iltifat yarışına giriştiler.
Öyle ki;
Ünlü yazar Joan Haslip, hayranlığın dozunu kaçırıp “Tanrı’nın Gölgesi” ismiyle onun adına kitap bile yazdı.
Elinizdeki eser;
Yalnız Hünkar Sultan II. Abdülhamid’in hamaset ve yalandan arınmış, şehzadelik ve padişahlık dönemini kapsayan bilgi dolu bir hayat romanıdır.
Bu kitapta yazılan her şey birebir yaşandığı gibi tamamen belgesel, çekici ve kurgusu da özeldir.
Dünya emperyalizminin vahşi oyuncularını, tam 33 yıl siyaset masasında kukla misali gayet maharetle oynattı Sultan Abdülhamid. O günlerde bileğini büküp, emelleri için kullanamayan iç ve dış muhalefet, “Kızıl Sultan” diye yaftalamıştı onu. Uzunca bir zaman biz de inandık bu yalana! Ancak “keser döndü sap döndü” hesabı; belgeler ortaya çıkınca uyandık.Ve şimdi;İçimizdekiler, Yalnız Hünkâr II. Abdülhamid’e “Ulu Hakan” diye iltifat edip hatta ona “Velilik” mertebesini münasip görürken, yabancılar; İngiliz Kraliçesi Victoria ve Alman Kayzer’in onun hakkındaki görüşlerine ulaşınca, hakikati görüp iltifat yarışına giriştiler.Öyle ki;Ünlü yazar Joan Haslip, hayranlığın dozunu kaçırıp “Tanrı’nın Gölgesi” ismiyle onun adına kitap bile yazdı.Elinizdeki eser;Yalnız Hünkar Sultan II. Abdülhamid’in hamaset ve yalandan arınmış, şehzadelik ve padişahlık dönemini kapsayan bilgi dolu bir hayat romanıdır.Bu kitapta yazılan her şey birebir yaşandığı gibi tamamen belgesel, çekici ve kurgusu da özeldir.
HASABASRİ BİLGİN
1945 yılında Isparta’da doğdu. 10 yıl çeşitli liselerde ve bir süre Eğitim Enstitüsü’nde öğretmenlik yaptı. 1977 seçimlerinde, Belediye Başkanlığı ile başlayan kısa siyaset denemesi 1980 ihtilali ile sona erdi. Yazı dünyasına ünlü eseri “Çakıl Taşları” ile 1967’de girmişti. Uzun bir aradan sonra; hayatın anlamını sorgulayan “Tut Elimi İstanbul”, tarih serisinden; “Bu Topraklarda Güller Kırmızı Açar Paşam” ve “Çanakkale 1915” romanlarını yazdı. Bu romanların peşinden de `ben fatih` ve yavuz sultan selim in anlatılğı `efetürk yavuzhan` romanlarını yazd
1945 yılında Isparta’da doğdu. 10 yıl çeşitli liselerde ve bir süre Eğitim Enstitüsü’nde öğretmenlik yaptı. 1977 seçimlerinde, Belediye Başkanlığı ile başlayan kısa siyaset denemesi 1980 ihtilali ile sona erdi. Yazı dünyasına ünlü eseri “Çakıl Taşları” ile 1967’de girmişti. Uzun bir aradan sonra; hayatın anlamını sorgulayan “Tut Elimi İstanbul”, tarih serisinden; “Bu Topraklarda Güller Kırmızı Açar Paşam” ve “Çanakkale 1915” romanlarını yazdı. Bu romanların peşinden de `ben fatih` ve yavuz sultan selim in anlatılğı `efetürk yavuzhan` romanlarını yazdı.