Hakkında çok konuşulan Yavuz Sultan Selim için en uygun sözü; 10 yaşına kadar yanında büyüdüğü dedesi Fatih Sultan Mehmet söyleyip;
“Benden sonra tahta kim oturur bilmem de, bu Efe Türk’ün yönetiminde, Devlet-i Aliyye en az üç misli büyüyüp dev bir imparatorluk olur!” keşfinde bulunmuştu.
Sultan Yavuz, Mısır fethinde kendine hediye edilen dünya haritasını avucunun içine alıp, “Bu bize bile az!” diyerek, dedesini doğruladı.
Büyük cengâverin “ibretlik” hayatı, tüm yaşanmışlıklarıyla ve gözlerden kaçan tüm gizemiyle bu romanda!
HASABASRİ BİLGİN
1945 yılında Isparta’da doğdu. 10 yıl çeşitli liselerde ve bir süre Eğitim Enstitüsü’nde öğretmenlik yaptı. 1977 seçimlerinde, Belediye Başkanlığı ile başlayan kısa siyaset denemesi 1980 ihtilali ile sona erdi. Yazı dünyasına ünlü eseri “Çakıl Taşları” ile 1967’de girmişti. Uzun bir aradan sonra; hayatın anlamını sorgulayan “Tut Elimi İstanbul”, tarih serisinden; “Bu Topraklarda Güller Kırmızı Açar Paşam” ve “Çanakkale 1915” romanlarını yazdı. Bu romanların peşinden de `ben fatih` ve yavuz sultan selim in anlatılğı `efetürk yavuzhan` romanlarını yazd
1945 yılında Isparta’da doğdu. 10 yıl çeşitli liselerde ve bir süre Eğitim Enstitüsü’nde öğretmenlik yaptı. 1977 seçimlerinde, Belediye Başkanlığı ile başlayan kısa siyaset denemesi 1980 ihtilali ile sona erdi. Yazı dünyasına ünlü eseri “Çakıl Taşları” ile 1967’de girmişti. Uzun bir aradan sonra; hayatın anlamını sorgulayan “Tut Elimi İstanbul”, tarih serisinden; “Bu Topraklarda Güller Kırmızı Açar Paşam” ve “Çanakkale 1915” romanlarını yazdı. Bu romanların peşinden de `ben fatih` ve yavuz sultan selim in anlatılğı `efetürk yavuzhan` romanlarını yazdı.