Günümüzde Müslümanların çoğu, sorgusuz sualsiz her önüne geleni yiyen bir topluma dönüşmüştür. Burada önemli olan nokta, yeme içme meselesini önemseyip önemsemediğimizdir. Hem sağlıklı yaşayabilmek hem de iyi işler yapabilmek için neyi, ne kadar, ne zaman, ne ile yiyebileceğimizi öğrenmemiz gerekiyor.
• Temiz bir fıtratla yaratılan insan daha sonra niçin bozuluyor?
• İnsan neden isyancı, bozguncu, zalim ve nankör oluyor?
• Bedene şekil veren yiyecekler ahlâk ve karakterimize etki eder mi?
Eğer günde sekiz saat uyuduğunuz halde kendinizi hâlâ yorgun hissediyorsanız, bedensel ve zihinsel işleriniz sizi çabucak yoruyorsa, hafıza ve düşüncelerinizde bir eksiklik görüyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız.
1964 yılında Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Yozgat’ta okuduktan sonra, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Malatya İnönü Üniversitesi’nde master yaptı.
1990 yılında Manisa Merkez’de kaymakam adayı olarak göreve başladı. Gerede ve Gölhisar ilçelerinde Kaymakam Vekili, sırasıyla Çaybaşı, Arguvan, Kağızman, Doğubeyazıt, Pazaryeri, Kaman, Haymana, Geyve ve Üsküdar, Beykoz Kaymakamı olarak çalışmıştır.
Halen Antalya Aksu Kaymakamı olarak görevine devam etmektedir.
Yazarın Yaralı Kuş isimli bir şiiri ve “Ölümcül Eğlencelere, Kanlı Düğünlere Kim Dur Diyecek?” ile “İnsan Hakları İhlallerinin En Yoğun Olduğu Alan (Sağlıksız Gıdalar)” başlıklı makaleleri bulunmaktadır.
2014 yılında yayınlanan Bir İnsan Hakları Sorunu Olarak Gıda Güvenliği isimli kitabı sahasında bir ilk özelliğini taşımaktadır.