İnsanların yaşamak, fiziki ve ruhi gelişimlerini sağlamak için yeterli miktarda gıdayı alabilmeleri ve bu gıdaların sağlık yönünden güvenli olması insan haklarının esasını oluşturmaktadır.
Devlet vatandaşımızın can güvenliğini sağlamaktan sorumludur. Yiyecek kirliliği, bozuk gıdalar, gıda zehirlenmeleri can güvenliğini tehdit etmektedir.
• Gıda etiketlerini okumayı biliyor muyuz?
• Alacağımız tat mı, yoksa daha uzun ve sağlıklı bir ömür mü?
• Katkı maddelerinin insan sağlığına etkileri ne boyuttadır?
• Gıda güvenliği konusunda uygulayabileceğimiz basit, uygulanabilir yöntemler nelerdir?
Tüm bu soruların cevapları ve insan hakları ihlallerinin en önemlilerinden biri olan gıda güvenliği ile ilgili diğer konular çarpıcı analizlerle bu kitapta ele alınıyor.
1964 yılında Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Yozgat’ta okuduktan sonra, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Malatya İnönü Üniversitesi’nde master yaptı.
1990 yılında Manisa Merkez’de kaymakam adayı olarak göreve başladı. Gerede ve Gölhisar ilçelerinde Kaymakam Vekili, sırasıyla Çaybaşı, Arguvan, Kağızman, Doğubeyazıt, Pazaryeri, Kaman, Haymana, Geyve ve Üsküdar, Beykoz Kaymakamı olarak çalışmıştır.
Halen Antalya Aksu Kaymakamı olarak görevine devam etmektedir.
Yazarın Yaralı Kuş isimli bir şiiri ve “Ölümcül Eğlencelere, Kanlı Düğünlere Kim Dur Diyecek?” ile “İnsan Hakları İhlallerinin En Yoğun Olduğu Alan (Sağlıksız Gıdalar)” başlıklı makaleleri bulunmaktadır.
2014 yılında yayınlanan Bir İnsan Hakları Sorunu Olarak Gıda Güvenliği isimli kitabı sahasında bir ilk özelliğini taşımaktadır.