“Yapay Zekânın Esiri mi Olacağız?”
Bu kitap; günümüzde sıkça konuşulmaya başlanan ve gelecekte daha fazla konuşulacak olan yapay zekâ, sanal ve artırılmış gerçeklik, nesnelerin interneti, otonom araçlar, üç boyutlu yazıcılar, siber teknolojiler, blokzincir teknolojilerinden bahsetmekte; eğitim, girişimcilik, start-up, AR-GE, inovasyon, patent ve markalaşmanın önemine değinmektedir.
Kitap, aşağıdaki konular gibi pek çok konuya açıklık getirmekte ve sorulara cevaplar vermektedir:
· Dijital değişim ve dönüşüm için neler yapılmalı?
· Gelecekte ameliyatları robotik cerrahlar mı yapacak?
· Yapay zekânın hastalıkları teşhisteki başarıları
· Gelecekte yapay zekâ pastası nasıl paylaşılacak?
· Ölüm saçan yapay zekâlar engellenebilir mi?
· Çin yeni nesil yapay zekâ silahlar için yeni nesil öğrenciler yetiştiriyor
· Yapay zekânın yol açacağı muhtemel sıkıntı ve zararlar
· Yapay zekâ bazı meslekleri ele geçirecek mi?
· Üç boyutlu yazıcılarla insan yedek parçaları mı üretilecek?
· Savunma sanayisi kuruluşlarımızla neler yapıyoruz?
· Çin’in dünyayı kontrolü insanları köleleştirir mi?

1959 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden 1982 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını araştırma görevlisi olduğu Hacettepe Üniversitesinde Polimer Kimyası alanında tamamladı. TÜBİTAK’ın yurt dışı doktora bursunu Türkiye birincisi olarak kazandı. Doktorasını Biyoteknoloji alanında, İngiltere’nin Strathclyde Üniversitesinde (Glasgow) 1988-1993 yılları arasında tamamladı. 1994-2004 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesinde Yrd. Doç. Dr. olarak çalıştı.
2004 yılında üniversiteden istifa ederek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Daire Başkanlığı görevini üstlendi. Aynı zamanda Türkiye genelinde 15 ilde kurulmuş olan toplam 50 milyon avroluk hibe bir proje ve Türkiye’nin AB’den aldığı en büyük KOBİ projesi olan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) projesinde, Proje Koordinasyon Birimi Direktörlüğü görevinde bulundu.
2004 yılında Norveç’te Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Yaz Akademisine, 2005 yılında Pakistan’da Girişimciliğin Geliştirilmesinde Eğitimcilerin Eğitimine, 2010 yılında Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Kamu Diplomasi Eğitimi programlarına katıldı.
2013-2016 yılları arasında TÜBİTAK’ta Biyoteknoloji Danışma Komitesi Üyeliği yaptı. 2009 yılında kurulan Ankara Kalkınma Ajansının Kalkınma Kurulu Başkanlığını 2015 yılına kadar ve 2007 yılında kurulan İnovasyon Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanlığını 2016 yılına kadar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde Müşavirlik görevini de 2020 yılına kadar sürdürdü.
Hâlen Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde part-time Girişimcilik ve İnovasyon dersleri vermektedir.
Evli ve 3 çocuk babası, Yiğit Ali ve Kerem’in dedesidir.
1959 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden 1982 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını araştırma görevlisi olduğu Hacettepe Üniversitesinde Polimer Kimyası alanında tamamladı. TÜBİTAK’ın yurt dışı doktora bursunu Türkiye birincisi olarak kazandı. Doktorasını Biyoteknoloji alanında, İngiltere’nin Strathclyde Üniversitesinde (Glasgow) 1988-1993 yılları arasında tamamladı. 1994-2004 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesinde Yrd. Doç. Dr. olarak çalıştı. 2004 yılında üniversiteden istifa ederek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Daire Başkanlığı görevini üstlendi. Aynı zamanda Türkiye genelinde 15 ilde kurulmuş olan toplam 50 milyon avroluk hibe bir proje ve Türkiye’nin AB’den aldığı en büyük KOBİ projesi olan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) projesinde, Proje Koordinasyon Birimi Direktörlüğü görevinde bulundu. 2004 yılında Norveç’te Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Yaz Akademisine, 2005 yılında Pakistan’da Girişimciliğin Geliştirilmesinde Eğitimcilerin Eğitimine, 2010 yılında Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Kamu Diplomasi Eğitimi programlarına katıldı.2013-2016 yılları arasında TÜBİTAK’ta Biyoteknoloji Danışma Komitesi Üyeliği yaptı. 2009 yılında kurulan Ankara Kalkınma Ajansının Kalkınma Kurulu Başkanlığını 2015 yılına kadar ve 2007 yılında kurulan İnovasyon Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanlığını 2016 yılına kadar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde Müşavirlik görevini de 2020 yılına kadar sürdürdü. Hâlen Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde part-time Girişimcilik ve İnovasyon dersleri vermektedir.Evli ve 3 çocuk babası, Yiğit Ali ve Kerem’in dedesidir.